İçeriğe geç

Zülbahra Ne Demek

Zül insan ne demek?

Kur’an’da insanın aşağılanmasına yol açan zayıf ve itibarsız bir durum anlamına gelen bir terimdir.

Zülcenaheyn anlamı ne demek?

“Zülcenaheyn; “İki kanatlı” anlamına gelir ve hem kul hem de elçi olan Peygamberimiz (S.A.V.)’in yönlerini ifade eder. Peygamberimiz (s.a.v.), Allah’ın tüm insanlık âlemi için bir lider olarak yarattığı ve yetiştirdiği en mükemmel kuldur (Abdiyet).

Zülfine ne demek?

1. Bazı şeylerin tepesindeki küçük püskül, küçük saçaklar: “bayrak püskülü”. 2. Sülüs hattındaki alfabenin tepesindeki kanca: Beyze’deki manevi daire nedir / Zülfe’deki çin u ham-ı müstesnâ (Nâbî) nedir? O (Şeyh Gālib) nesh edilen ayeti iliştirdi ve berât-ı hüsnun imzasına kaza perdelerini çekti.

Zül olsun ne demek?

Zül kelimesinin anlamı bir şeyi kötülemek veya bir kimseyi aşağılamak olarak ifade edilmektedir.

Zül ne demek Arapça?

zül – Nişanyan Sözlüğü. Arapça kökü ḏll’den gelen ve “aşağılama, alçaltma, hor görme ve küçümseme” anlamına gelen ḏull ذلّ kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, Arapça fiil ḏalla ذلّ’nun tam haliyle “aşağılanmış ve hor görülmüş” fiilinin infinitive halidir.

Zül celal ne demek?

Sözlükte, “azametli ve yüce olmak” anlamına gelen celal ve “cömert, merhametli, asil ve şerefli olmak” anlamına gelen kerem kelimesinden türeyen ve “büyüklük ve cömertlik sahibi” anlamına gelen ikrâm kelimelerinin başına zû (sahip) eklenerek oluşturulmuş bir bileşiktir.

Zülmani ne demek?

(ﻇﻠﻤﺎﻧﻰ) sıf. (Ar. ẓulmet > ẓulmān ve -і izafi eki ẓulmānі ile) Karanlık, bilinmezlik anlamında.

Zülkar ne anlama gelir?

Zü “sahip ve sahip olan” anlamına gelir. Karn “boynuz, perçem, tepe, zaman, güneş” anlamına gelir. Karneyn kelimesi Karn’ın Tesniyesi anlamına gelir, yani ikisi. Buna göre, Zülkarneyn kelimesi “iki boynuza sahip” olarak tercüme edilir.

Zülfeyni ne demek?

zülfeyn: نْيفلز (iki Züluf).

Zülfadl ne demek?

Kökleri 13. yüzyıla kadar uzanan Solfasol, Hacı Bayram Veli’nin köyüdür. Ankara’nın en eski köylerinden biridir. İlk bilinen adı Zülfazl’dır (“Çok Erdemli”). Hacı Bayram Veli’nin burada doğmuş olmasından dolayı bu ismi almıştır.

Kakül demek ne demek?

Perçem, alnı örten kısa saç tutamıdır.

Sulfiye ne demek?

En altta bulunan. Alçak, çok alçak.

Zül ata ne demek?

Yel Ata – Türk, Altay, Tatar ve Macar mitolojisinde rüzgar tanrısı.

Zül sayarım ne demek?

DEYİMİN AÇIKLAMASI (Utanç verici olarak görmek): Bir olayı veya bir sözü aşağılayıcı, küçük düşürücü, onur kırıcı olarak görmek.

Melun gün ne demek?

Melun kelimesinin sözlük anlamı lanetlidir. Bu kelime halk arasında kirli, iğrenç ve pis anlamında da kullanılır.

Zül sayarım ne demek?

DEYİMİN AÇIKLAMASI (Utanç verici olarak görmek): Bir olayı veya bir sözü aşağılayıcı, küçük düşürücü, onur kırıcı olarak görmek.

Zül ne demek cümle içinde kullanımı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı “utanç verici saymak” ifadesi sosyal medyada tartışma yarattı. Zul; Bir olayı veya sözü aşağılayıcı, küçük düşürücü veya onur kırıcı olarak değerlendirmek anlamına geliyor.

Zülf olmak ne demek?

Orijinal dilinde “zülf” olarak yazılan bu kelimenin sözlük anlamı püsküldür. Ancak 14. yüzyıldan itibaren kelime bukle ve perçem anlamında kullanılmıştır. Bu kelime birçok deyim ve ifadede geçer. Örneğin, Zulf-i perisan dağınık ve kıvırcık saç anlamına gelir.

Zulum ne demek islamda?

Özet: Zulüm, Kur’an-ı Kerim’de en çok kullanılan kavramlardan biridir. Dini, pratik ve ahlaki bir anlamı olan zulüm kavramı, bir şeyi hak etmediği bir yere koymak, adaletsiz olmak, sınırları aşmak, eziyet ve azap vermek, ışık ve ışığın zıddı olan karanlık anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir