Gebol hangi yöreye ait?
Yozgat yöresine ait bir yemektir, beğeneceğinizi umuyorum.
Gebole ne demek?
Gebole tatlısı Siirt ve çevresine özgü, çok sevilen ve beğenilen nefis bir tatlıdır. Her evde bulunabilen süt, un, şeker gibi malzemeler ve üzerine dökülen pekmezle size sonsuz enerji vermeyi vaat eden harika bir lezzettir.
Dolanger tatlısı hangi yöreye ait?
Dolangel tatlısıÜlke(ler)TürkiyeBölgeGaziantepOluşturanOsmanlı mutfağıTürŞerbet tatlısı1 satır daha
Zingil tatlısı hangi yöreye ait?
Zıngıl veya Zingil tatlısı, süt, un, yumurta ve kabartma tozu ile hazırlanan hamurun yağda kızartılması ve şerbetle tatlandırılarak servis edilmesiyle hazırlanan bir Türk tatlısıdır. Bir tür lokma tatlısıdır. Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın yerel mutfağında hazırlanır.
Erzurum yöresine ait etli bir yemek nedir?
Önceden dinlendirilmiş kuzu veya oğlak etinin yatay olarak pişirilmesiyle yapılan cağ kebabı, Erzurum’un Türk mutfağına kazandırdığı en önemli lezzetlerden biridir. Cağ kebabı, özellikle Koç Cağ Kebap olmak üzere birçok yerde ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor.
Hambal hangi yöreye ait?
Hambal (Sivas yöresine ait)21 Şubat 2016
Siirt’in meşhur tatlıları nelerdir?
Yöresel YemeklerPerde PilavıKitel.Aside TatlısıVarakkaak TatlısıGebole Tatlısıİmcerket.Rayoşu Meketip.Siirt PastasıDaha fazla ürün…
Şileki tatlısı nerenin?
Adıyaman mutfağıyla özdeşleşen Şileki tatlısı aslında şerbetli hazırlanan bir krep çeşididir. Bu tatlı krep hamurunun içine ceviz doldurulup pekmezle zenginleştirilerek hazırlanır. Diyarbakır mutfağında da sevilen Şileki özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.
Kardelen tatlısı nerenin?
idillyazar | İzmir’in meşhur kardelen tatlısı🤗 Nefis bir kek tadında tatlı🥰 Hem iftar sofralarına hem de bayram sofralarına çok yakışıyor😉 Malzemeler: Kek için: 4…
Harire tatlısı hangi yöreye ait?
Mardin yöresinin unutulmaya yüz tutmuş Alluciye ve Fırkiye yemeklerinden sonra Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı da üniversitemiz tarafından yapılan çalışmalar sonucu tescillenerek coğrafi tescil işareti aldı.
Antep’in ünlü tatlısı nedir?
Baklava, fıstık ve ince yufkadan yapılan bu tatlı, özellikle Osmanlı döneminde şehirde büyük ilgi görmüştür. Osmanlı mutfağının bir parçası haline gelen Gaziantep baklavası, zamanla özel bir lezzet ustalığını yansıtan bir miras haline gelmiştir.
Karakuş tatlısı hangi yöreye ait?
Karakuş tatlısıÜlke(ler)TürkiyeBölgeAdanaTipŞerbetli tatlıAna malzemelerŞerbeti için: şeker, su, limon suyuHamuru için:Buğday unu, yumurta, tuz, su, ceviz, nişasta (hamuru açmak için), ayçiçek yağı (kızartmak için)
Zerde tatlısı hangi yöreye ait?
Zerde, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Konya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Edirne ve Karaman yörelerine ait geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Pirincin suyla kaynatılması ve içine kızılcık şekeri (lohusa şekeri) ve karanfil eklenmesiyle hazırlanır. Safranla renklendirilmiş ve kokulandırılmış bir tür tatlandırılmış pirinç ezmesidir.
Kaygana tatlısı hangi yöreye ait?
Kaygana (Konya Bölgesi) – Lezzetli Yemek Tarifleri.
Hapısa tatlısı hangi yöreye aittir?
Hapısa (Kahramanmaraş bölgesine aittir)29 Mayıs 2018
Şemşemok yemeği nereye ait?
Emine Acat (Rojda) | Şemşemotic veya şemşemok, güneydoğu bölgemizin hemen hemen her ilinde hazırlanan çok eski yemeklerden biridir. Başta Siirt, Batman ve Bitlis olmak üzere…
Bitlis yoresel yemekleri nelerdir?
İşte Bitlis Tatvan’ın meşhur yöresel lezzetleri: Büryan Kebabı, Bitlis Köftesi, Bitlis Kabak Dolması, İçli Köfte, Çorti Köftesi, Ciğer Köftesi, KeledoshDaha fazla öğe…
Bat yemeği hangi yöreye aittir?
Tokat’ın yöresel yemeklerinden biri olan yarasa, adını yenme biçiminden alır. Yarasa yemeğinin sulu olması ve ekmeğe batırılarak yenilmesi ona yarasa adını kazandırmıştır.
Haluj hangi yöreye ait?
Haluj, mataz (Çerkesçe: мэтазэ), psılahuj (Çerkesçe: псыхьалыжъо) veya haluš, peynir veya patatesle hazırlanan haşlanmış bir hamur işidir. Çerkes yemeğidir.